Tuesday, 13 March 2012

kisah aiman oiii !

first sekali aiman just nak share tentang pengalaman aiman sebelum menjadi public figure dan
selepas menjadi public figure ni banyak kenangan manis dan pahit yang penah aiman lalui :)

aiman menyedari yg aiman ada bakat dalam nyanyian seawal umur aiman 6 tahun lagi.
dulu suka nyanyi depan cermin sambil pakai seluar pendek dan tak pakai baju . time tu ingat2
balik sumpah kelaka rasa macam nak bunuh diri je . ahahahhaha >.<
tapi dah masuk form 1 aiman dah nyanyi depan cermin pakai
suit wowww hahah then akhir tahun masa cuti sekolah tu adalah satu program realiti
tv kamilah bintang untuk mencari bakat nyanyian so aiman pun dengan family pergi
audition dekat shah alam pukul 7.00 pagi dah bangun sebab semangat sgt nak jadi penyanyi
hahahha . dalam pukul 11.00  pagi dah sampai dah kat sana . sumpah ramai gila yang datang  time
tu seriously aiman rasa merendah diri . aiman dapat nyanyi dalam pukul 1.00 pagi
errrrrr itulah kenangan yang aiman tak dapat lupa sebab duduk kat situ berejam2 sebab
nak tunggu giliran nyanyi . then dah dapat nyayi depan juri dapat pulak alhamdullilah rezeki aiman dekat kamilah bintang . aiman dah banyak try audition sana sini last2 ada jugak peluang aiman .


                                          (ni lah gambar lepas habis audition kamilah bintang)


paling sedih dulu aiman selalu nyanyi depan cermin pakai handsome2
akak,abang and kawan2 cakap aiman gila hmmm so start dari situ aiman jadi semangat
untuk buktikan yang aiman ni sebenarnye tak gila and aiman boleh berjaya macam
orang lain okay abang2 akak2 dan kawan2 semua ;")



dan dalam beberapa hari mereka ada buat kejutan untuk memberi tahu yang
saya dapat dalam audition tu . wahhh time tu igt abah nak bawak pergi
jalan tiba2 banyak kereta kat belakang ikut aiman dah rasa pelik gila
asal ni ? pastu abah berhenti depan sekolah then kereta yang banyak2
tadi tu pun ikut dorang semua keluar kereta dengan camera bagai dan meraka datang dekat
saya dan 'cakap aiman awak terpilih dalam kamilah bintang' hahahhahaahah
time tu first time dalam hidup peluk abah :( dulu yelah masa kecik2
selalu peluk tapi dah besar ni mana nak peluk malu katanya :)



                                         (haa ni first time shooting for kamilah bintang dekat rumah)

1 comment:

  1. Aiman , pukul 1 pagi ke 1 tengahari ?
    #keliru :))

    ReplyDelete